Informace ze světa práva

Pracovní doba a její rozvržení v případě mobilních zaměstnanců

Pracovní doba a její rozvržení je v případě zaměstnanců, kteří nevykonávají práci pravidelně na jednom nebo několika předem přesně určených místech zásadní oblastí pro zajištění dodržení pracovněprávních předpisů a zajištění dodržení základních práv a povinností zaměstnanců i zaměstnavatelů.
Číst více

5 rad jak začít podnikat bez porušení zákona

5 rad jak začít podnikat bez porušení zákona Začátek podnikání je vzrušující krok, ale vyžaduje pečlivou přípravu a dodržování zákonných požadavků. V České republice existuje řada právních norem, které musí podnikatelé dodržovat, aby se vyhnuli problémům s úřady. Tento článek…

Číst více

Soudní poplatky: Kolkové známky vs. bezhotovostní platby

Soudní poplatky: Kolkové známky vs. bezhotovostní platby UPOZORNĚNÍ: Platnost kolkových známek končí dne 31.12.2024. Nepoužité kolkové známky lze odprodat na vybraných pobočkách České pošty. Soudní spory představují složitý proces, ve kterém hraje důležitou roli i úhrada soudních poplatků. Pro běžné…

Číst více

Úspěšná reklamace nemovitosti: 4 praktické rady

Pro úspěšnou reklamaci nemovitosti, neboli uplatnění práv z vadného plnění, je nutné dodržet čtyři zákonné náležitosti. Jedná se přitom o jednoduché 4 body, které Vám výrazně pomohou zvýšit vaše šance na úspěšné vyřešení reklamace nemovitosti.
Číst více

Jak se rozvést a neztratit při tom majetek

Rozvod může být složitý a emočně náročný proces. Během něj je však velmi důležité nezapomínat ani na materiální stránku věci. Často není největším problémem vyřešení toho “kdo za to může”, ale rozdělení majteku, který manželé za společného soužití nabyli.
Číst více

Máme napsat o něčem, co Vás zajímá?

Mgr.
Eliška
Faltýnková
Rytířová

Advokát Olomouc

Mgr.
Luboš
Rytíř

Přejít nahoru